Zo helpt AMP Groep ABN AMRO met de KYC bij het openen van een bankrekening

Wie is de persoon achter een bankrekening? Lees hoe wij klanten voor ABN AMRO zorgvuldig en veilig identificeren.

Afbeelding van een tevreden klant die in zijn woonkamer een digitaal contract tekent via AMP Groep, dient als link naar een artikel over de ABN AMRO

Voor het openen van een bankrekening moet een financiële instelling weten met wie ze zakendoet. Dit wordt ook wel Know Your Customer (KYC) genoemd. De Wet ter voorkoming van Witwassen en de Financiering van Terrorisme (WWFT) stelt hier hoge eisen aan. Het identificeren van personen is dus een belangrijke taak.

Fraudeurs op het gebied van identiteitsfraude gaan helaas ook met hun tijd mee. Ging het vroeger om met name vervalsingen van een identiteitsbewijs, tegenwoordig fraudeert men ook met bijvoorbeeld gestolen ID-bewijzen waarbij de fraudeur lijkt op de persoon die op het ID-bewijs staat. Deze geraffineerde vorm van identiteitsfraude wordt ook wel lookalike-fraude genoemd. Vanuit deze optiek heeft een bank alle reden om nieuwe klanten achterdochtig tegemoet te treden.

Maar tegelijkertijd zijn de meeste klanten te goeder trouw. En natuurlijk wilt u die klanten de perfecte klantbeleving bieden. Want er is geen klant die ’s ochtends wakker wordt en denkt: ‘yes, vandaag mag ik eindelijk mijn identificatie regelen!’ Voor klanten zijn dit soorten taken een soort corvee.

Gaan betrouwbaarheid en een klantvriendelijkheid identificatieproces dan wel samen? Jazeker!
Hieronder leest u hoe ABN AMRO hier met AMP Groep invulling aan geeft.

Klantvriendelijk

Zelf kiezen waar en wanneer u formaliteiten afhandelt. Dat is wel zo prettig. Daarom bieden we klanten van ABN AMRO een multichannel of omnichannel benadering aan. Met andere woorden: ABN AMRO geeft klanten tijdens het klant-wordings-proces (customer onboarding) de keuze hoe ze klant willen worden.In de praktijk betekent dit dat een klant naar een filiaal kan gaan en daar al zijn of haar bankzaken regelt. Maar ook online een rekening kan openen. In dat geval komt AMP Groep langs bij de klant en regelt de identificatie en de afhandeling van de formaliteiten. Alles kan in dat geval vanuit de spreekwoordelijke luie stoel geregeld worden.

Dit gaat als volgt:

1. Klanten van ABN AMRO maken online een identificatie-afspraak. Ze kiezen een geschikte plaats, dag en moment. Komt er iets tussen? Dan kan de afspraak tot 21:00 uur de avond van te voren nog worden gewijzigd.

2. Op de dag van de identificatie wordt de ABN AMRO-klant uitgebreid geïnformeerd. We laten hem of haar weten in welke tijdvenster van 2 uur we langskomen.

3. Ook tonen we vooraf welke medewerker er langs komt. Bovendien kan de klant via een instructiefilm zien hoe de afhandeling in zijn werk gaat.

Betrouwbaar

AMP Groep medewerkers zijn uitgerust met tablets met speciale software die ook door overheidsinstanties wordt gebruikt. Hierdoor zijn we in staat om digitaal de echtheid van ID-bewijzen te controleren.

Ook controleert de medewerker of het identiteitsbewijs en de toner bij elkaar horen. Medewerkers van AMP Groep hebben hiervoor een speciale opleiding gehad en worden hierin actief begeleid. Goed om te weten, deze opleiding bieden we ook aan als losstaande dienst.

Na afronding van de identificatie wordt het dossier op een veilige wijze verstuurt naar ABN AMRO, waarmee zij voldoen aan de wettelijke verplichtingen.

Zo ervaart ABN AMRO de samenwerking met AMP Groep

U wilt niet te veel tijd besteden aan uw bankzaken. Als u online een rekening heeft aangevraagd bij ABN AMRO, moeten er nog een aantal controles en werkzaamheden door ons worden uitgevoerd. Daarbij is het belangrijk dat uw aanvraag zorgvuldig verloopt, zonder dat u daar veel moeite voor hoeft te doen. Daarom werkt ABN AMRO met AMP Groep.’

Meer over identificeren op locatie

Op de pagina’s identificeren op locatie en identificeren via de app vindt u meer informatie over onze dienstverlening. Bent u al enthousiast? En wilt u meer weten over wat we voor uw organisatie kunnen betekenen? Ons accountteam neemt graag contact met u op!

Deel dit artikel:
LinkedIn
Email
WhatsApp

Lees ook

Identificatie & Documenten

|

Gemeente Amsterdam
Identificatie & Documenten

|

KPN