Zo helpt AMP Groep ABN AMRO met de KYC bij het openen van een bankrekening

Wie is de persoon achter een bankrekening? Lees hoe wij klanten voor ABN AMRO zorgvuldig en veilig identificeren.

Afbeelding van een tevreden klant die in zijn woonkamer een digitaal contract tekent via AMP Groep, dient als link naar een artikel over de ABN AMRO

Voor het openen van een bankrekening moet een financiële instelling weten met wie ze zakendoet. Dit wordt ook wel Know Your Customer (KYC) genoemd. De Wet ter voorkoming van Witwassen en de Financiering van Terrorisme (WWFT) stelt hier hoge eisen aan. Het identificeren van personen is dus een belangrijke taak.

Fraudeurs op het gebied van identiteitsfraude gaan helaas ook met hun tijd mee. Ging het vroeger om met name vervalsingen van een identiteitsbewijs, tegenwoordig fraudeert men ook met bijvoorbeeld gestolen ID-bewijzen waarbij de fraudeur lijkt op de persoon die op het ID-bewijs staat. Deze geraffineerde vorm van identiteitsfraude wordt ook wel lookalike-fraude genoemd. Vanuit deze optiek heeft een bank alle reden om nieuwe klanten achterdochtig tegemoet te treden.

Maar tegelijkertijd zijn de meeste klanten te goeder trouw. En natuurlijk wilt u die klanten de perfecte klantbeleving bieden. Want er is geen klant die ’s ochtends wakker wordt en denkt: ‘yes, vandaag mag ik eindelijk mijn identificatie regelen!’ Voor klanten zijn dit soorten taken een soort corvee.

Gaan betrouwbaarheid en een klantvriendelijkheid identificatieproces dan wel samen? Jazeker!
Hieronder leest u hoe ABN AMRO hier met AMP Groep invulling aan geeft.

 

Klantvriendelijk

Zelf kiezen waar en wanneer u formaliteiten afhandelt. Dat is wel zo prettig. Daarom bieden we klanten van ABN AMRO een multichannel of omnichannel benadering aan. Met andere woorden: ABN AMRO geeft klanten tijdens het klant-wordings-proces (customer onboarding) de keuze hoe ze klant willen worden.In de praktijk betekent dit dat een klant naar een filiaal kan gaan en daar al zijn of haar bankzaken regelt. Maar ook online een rekening kan openen. In dat geval komt AMP Groep langs bij de klant en regelt de identificatie en de afhandeling van de formaliteiten. Alles kan in dat geval vanuit de spreekwoordelijke luie stoel geregeld worden.

 

Dit gaat als volgt:

01

Afspraak maken en wijzigen

De klant kiest zelf waar, wanneer én op welk moment wij langskomen voor de identificatie. Komt de afspraak toch niet uit? Wijzigen kan tot 21:00 uur in de avond vóór de dag van levering en is net zo eenvoudig als het maken van een afspraak!
Zelf vooraf datum selecteren voor bezorging van medicijnen door AMP Groep.

02

Tijdvak van 2 uur

Om 22:00 uur op de avond vóór de afspraak ontvangt de klant via e-mail een tijdvak van 2 uur waarin we langskomen. Daarnaast kan de klant ervoor kiezen om een reminder per sms te ontvangen om 08:00 uur op de dag van levering.
Tijdvak van twee uur waarin de bezorger van AMP Groep langskomt.

03

Vooraf kennismaken

Op mijnafspraak.nl ziet de klant wie er langskomt. De pasfoto van onze medewerker is vanaf 08:00 uur zichtbaar en met de unieke code kan de klant eenvoudig zelf aan de deur controleren of de medewerker is wie hij/zij zegt. Zo weet de klant zeker dat het goed zit.
Unieke code om de bezorger van AMP Groep te verifiëren is beschikbaar op mijnafspraak.nl

04

Aankomsttijd live volgen

Zodra de medewerker onderweg is, sturen we de klant een e-mail met de geschatte aankomsttijd. Op mijnafspraak.nl kan de aankomsttijd zelfs live gevolgd worden: onze aftelklok is tot op de minuut nauwkeurig!
Track & trace van live locatie om te zien hoelang het nog duurt voor de bezorger van AMP Groep aanbelt.

05

Uitleg over de identificatie

Op mijnafspraak.nl staat een instructiefilm (met voice-over en ondertiteling) waarin we stap voor stap uitleggen hoe de identificatie in zijn werk gaat. Zo zorgen we ervoor dat de klant niet voor verrassingen komt te staan en goed voorbereid is.
Video met uitleg over de bezorging van medicijnen door AMP Groep.

06

Alles naar wens?

Na de identificatie sturen we een korte enquête waarin we vragen of alles naar wens was. We lezen élke reactie en reageren altijd persoonlijk. Zo kunnen we onze service continu blijven verbeteren. Nieuwsgierig? Ook u kunt het resultaat dagelijks inzien!
Mogelijkheid om feedback te geven na de bezorging van de medicijnen.

 

Betrouwbaar

AMP Groep medewerkers zijn uitgerust met tablets met speciale software die ook door overheidsinstanties wordt gebruikt. Hierdoor zijn we in staat om digitaal de echtheid van ID-bewijzen te controleren.

Ook controleert de medewerker of het identiteitsbewijs en de toner bij elkaar horen. Medewerkers van AMP Groep hebben hiervoor een speciale opleiding gehad en worden hierin actief begeleid. Goed om te weten, deze opleiding bieden we ook aan als losstaande dienst.

Na afronding van de identificatie wordt het dossier op een veilige wijze verstuurt naar ABN AMRO, waarmee zij voldoen aan de wettelijke verplichtingen.

 

Zo ervaart ABN AMRO de samenwerking met AMP Groep

U wilt niet te veel tijd besteden aan uw bankzaken. Als u online een rekening heeft aangevraagd bij ABN AMRO, moeten er nog een aantal controles en werkzaamheden door ons worden uitgevoerd. Daarbij is het belangrijk dat uw aanvraag zorgvuldig verloopt, zonder dat u daar veel moeite voor hoeft te doen. Daarom werkt ABN AMRO met AMP Groep.’

Meer over identificeren op locatie

Op de pagina’s identificeren op locatie en identificeren via de app vindt u meer informatie over onze dienstverlening. Bent u al enthousiast? En wilt u meer weten over wat we voor uw organisatie kunnen betekenen? Ons accountteam neemt graag contact met u op!

Deel dit artikel:
LinkedIn
Email
WhatsApp