We passen de laatste technologie toe

We zijn dol op technologie die het leven van klanten makkelijker én veiliger maakt. Zo controleren we de echtheid van identiteitsbewijzen met dezelfde technologie die ook door overheidsorganisaties wordt gebruikt. Maar hoe verzot we ook zijn op technologie, het blijft een hulpmiddel. Het ‘gezonde boerenverstand’ van onze medewerker is net zo belangrijk. 

Afbeelding waarop een persoon via een tablet geïdentificeerd wordt door een medewerker van AMP Groep voor een financiële instelling.

Zes beloftes

Er zijn zes beloftes waar u ons aan mag houden, dag en nacht. Hieronder leest u meer over belofte 4: We passen de laatste technologie toe.

Afspraak op maat

Herinnert u het zich nog? Dat een pakketje op goed geluk bij u bezorgd werd? De bezorger had geen idee of u thuis was. U miste de bezorger en moest alsnog naar een afhaalpunt. Bij AMP Groep vonden we dat zo irritant, dat we op afspraak zijn gaan bezorgen. En die afspraak, die maakt u eenvoudig zelf via mijnafspraak.nl.
Foto van een medewerker van AMP Groep die de identiteit van een klant aan de hand van een paspoort, aan de voordeur controleert voor een financiële instelling of om vertrouwelijke documenten te bezorgen.
Afbeelding van een bezorger van AMP Groep die aan de deur vraagt om een digitaal getekend contract en een biometrisch gecontroleerde handtekening.

Biometrisch ondertekenen

AMP Groep sluit, bijvoorbeeld namens telecombedrijven, contracten af met een digitaal getekende en gecontroleerde handtekening. De software legt onder meer de druk vast die de ondertekenaar uitoefent. Maar ook de snelheid en de hoek waarin iemand de pen vasthoudt. Het resultaat? Een rechtsgeldig ondertekend contract.

Digitale controle echtheid identiteitsbewijzen

Onze medewerkers zijn uitgerust met een tablet met speciale identificatiesoftware. Dezelfde identificatiesoftware als overheidsinstanties gebruiken. Hiermee controleren we eenvoudig en snel de echtheid van het identiteitsbewijs. En alle medewerkers van AMP Groep zijn getraind in het voorkomen van look-a-likefraude.
Afbeelding van een medewerker van AMP Groep die de echtheid van iemand zijn identiteit controleert via een speciale tablet.
Afbeelding die demonstreert hoe een persoon zijn paspoort kan scannen via de identificatieapp van AMP Groep.

Omnichannel identificatie

Er is niemand die ’s ochtends wakker wordt en denkt: ‘Yes, vandaag mag ik mijn identificatie regelen!’. Net als de belastingdienst kunnen we het ‘niet leuker maken, wel makkelijker’. Dus geven we iedereen de keus: wil je online identificeren via onze app of op identificeer jij je liever op locatie naar keuze door een medewerker van AMP Groep?

Realtime temperatuur monitoring

Bij het verzenden van geconditioneerde medicijnen is een constante temperatuur essentieel. Dankzij het LoRa-netwerk van KPN hebben we continu inzicht in de temperatuur van de medicijnen die wij vervoeren, zodat we de beloofde kwaliteit ook écht kunnen garanderen. Zijn er onbedoeld toch temperatuurschommelingen? Dan grijpen we direct in.

Foto van twee mannelijke medewerkers van AMP Groep die omringd zijn door passieve koelboxen met temperatuurvermelding, die gebruikt worden voor medicijnbezorgingen.

Hoe we onze 6 beloftes toepassen in de praktijk

Van het planten van bomen tot het zelf ontwikkelen van de nieuwste koeloplossingen. Bij AMP Groep werkt iedereen, elke dag, met de zes beloftes in het achterhoofd aan nog betere service. Dat geldt ook voor onze sponsoring van Villa Pardoes.

Van het planten van bomen tot het zelf ontwikkelen van de nieuwste koeloplossingen. Bij AMP Groep werkt iedereen, elke dag, met de zes beloftes in het achterhoofd aan nog betere service. Dat geldt ook voor onze sponsoring van Villa Pardoes.

Afbeelding van een grote vriendelijke nar die met een meisje speelt voor de liefdadigheidsorganisatie Villa Pardoes.