We zijn trots op onze status als koploper in duurzame logistiek. Niet omdat het moet, maar omdat we het tot in onze tenen voelen. Ons sleutelwoord? Sustainable Development Goals.
We winden er geen doekjes om, logistiek is in de basis een milieuvervuilende activiteit. Maar daar leggen we ons als koploper in duurzame logistiek uiteraard niet bij neer. Zo stimuleren we klanten om een duurzame afspraak te maken, hebben we een bijenhotel en zijn we continu bezig om onze CO2-uitstoot te verlagen. Daarnaast laten we ons leiden door de SDG-doelen van de Verenigde Naties. Wat dit precies inhoudt? Dat leest u hieronder.
Een van de SDG-doelen die ons bezighoudt, is de aanpak van klimaatverandering. Ons beleid is dan ook gericht op een continue verkleining van onze ecologische voetafdruk, waarbij we elk jaar 4,25% minder uit te stoten. Op die manier stoten we in 2030 (cumulatief) 40% minder CO2 uit dan in 2022.
In 2030 rijden onze bestelauto’s 50-75% emmissieloos. Dat is onze ambitie en die nemen we serieus. De eerste Opel eVivaro’s rijden al en er komen er elk kwartaal meer bij. Ook zijn onze nieuwe generatie koelauto’s voor de levering van geconditioneerde medicatie voorzien van geïntegreerde zonnepanelen op het dak. Zo dragen we actief bij aan het SDG-doel om steden veilig, veerkrachtig en duurzaam te maken.
Als bedrijfsbospartner van Trees for All dragen we actief bij aan het beschermen van ecosystemen, bossen en biodiversiteit. Zo steunen we o.a. biodiversiteitsprojecten zoals voedselbossen. Niet alleen door donaties te doen, maar ook door af en toe zélf de handen uit de mouwen te steken! Want hoe afgezaagd het ook klinkt: een groene toekomst begint bij jezelf.
Een van onze zes beloftes in niet voor niets ‘altijd de laatste technologie’. Digitaal werken zit in ons bloed. De contracten die we afsluiten namens de opdrachtgevers zijn daarom vrijwel allemaal digitaal. Ook op kantoor werken we met zo min mogelijk papier. En het beetje papier dat we nog gebruiken? Dat heeft een FSC-keurmerk.
Bij ons kantoor in Houten maken we gebruik van aardwarmte en -koelte. Alle lampen zijn al sinds 2019 vervangen door zuinige ledlampen. En in 2023 hebben we 550 zonnepanelen laten plaatsen die maar liefst 133.000 KWH per jaar opwekken. Ons overige energieverbruik? Daarvoor kloppen we aan bij Pure Energie. Zij leveren zon- en windenergie uit Nederland. En ze behoren volgens Greenpeace tot de top 5 van groenste aanbieders!
Bij alle inkopen die we doen kijken we in welke mate die bijdragen aan de groene en sociale doelen. Zo ligt er voor onze collega’s altijd biologisch geteeld fruit van fruitopjewerk.nl klaar. Drinken we Zuivere Koffie en Guiltea, gebruiken we alleen groene energie en heeft al ons papier een FSC-keurmerk.
Het bijenhotel bij ons voor de deur is gemaakt van hout uit Nederlandse natuurgebieden en geproduceerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De natuurlijke vulling biedt nestgelegenheid aan de wilde bij. En dat is hard nodig want wilde bijen zijn cruciaal voor de natuur.
De afgelopen jaren hebben we veel geïnvesteerd op het gebied van duurzaamheid. Zo maken we in ons kantoor gebruik van warmtepompen, ledlampen en rijden we inmiddels al met diverse electrische bestelauto’s. Het zogenaamde laaghangende fruit is daarmee geplukt. Maar we zijn nog niet tevreden.
Van het planten van bomen tot het zelf ontwikkelen van de nieuwste koeloplossingen. Bij AMP Groep werkt iedereen, elke dag, met de zes beloftes in het achterhoofd aan nog betere service. Dat geldt ook voor de sponsoring van Villa Pardoes.