Hoe AMP Groep veilig digitaal zakendoen mede mogelijk maakt voor MKB Ondertekenen

Ieder document eenvoudig en rechtsgeldig digitaal ondertekenen of verzegelen. Dat kan met een QES-zegelcertificaat (QES= Qualified Electronic Signature). Dankzij deze elektronische handtekening ontstaat nooit meer discussie wie een document gemaakt of verzonden heeft. Dat is prettig én veilig, zowel voor de verzender als de ontvanger van een document.

Afbeelding waarop een persoon via een tablet geïdentificeerd wordt door een medewerker van AMP Groep voor een financiële instelling, dient als link naar een artikel over veilig digitaal zakendoen

QES-zegelcertificaat voor leden MKB Rotterdam-Rijnmond

Leden van MKB Rotterdam Rijnmond kunnen daarom nu een QES-zegelcertificaat aanvragen. Dat is een soort digitaal paspoort. Het bewijst de identiteit van de ondertekenaar of verzender van een document. Dat waarborgt de veiligheid en verkleint de kans op fraude. Met een QES-zegelcertificaat zijn documenten dus maximaal beveiligd en kan elk MKB-lid veilig digitaal zakendoen via MKB Ondertekenen.

Elke aanvrager flexibel geïdentificeerd

Natuurlijk moet iedere ondernemer die een QES-zegelcertificaat aanvraagt, voordat MKB-Ondertekenen de aanvraag goedkeurt, geïdentificeerd worden. Maar tijd van een ondernemer is kostbaar. Daarom kan de ondernemer de identificatie zelf inplannen. Zo zorgen we bij AMP Groep dat iedere identificatie plaatsvindt waar en wanneer het de ondernemer uitkomt.

Ook op de dag van de identificatie houden we de ondernemer goed op de hoogte. Van onnodig thuis of op kantoor blijven wachten is dan ook geen sprake. We laten weten in welk tijdsvenster van twee uur we langskomen, en laten zien wie er langskomt. Dat voelt wel zo veilig.

Zo werkt identificatie op locatie voor MKB-Ondertekenen

Natuurlijk staat zorgvuldigheid en voldoen aan wet- en regelgeving zoals de AVG tijdens de identificatie voorop. Maar dat mag niet ten koste gaan van de klantvriendelijkheid en klantbeveling. Onze medewerker is daarom uitgerust met een tablet met speciale identificatiesoftware. Dezelfde identificatiesoftware als overheidsinstanties gebruiken.

Eenmaal op locatie controleert de medewerker hiermee eenvoudig en snel de echtheid van het identiteitsbewijs. En, om look-a-likefraude te voorkomen zijn alle medewerkers van AMP Groep getraind in het analyseren van gedrag en het controleren van lichaamskenmerken.

Klopt alles? Dan rondt onze medewerker de identificatie af en ontvangt MKB-Ondertekenen direct een identificatiedossier. Zo kan de aanvraag van het QES-zegelcertificaat efficiënt worden afgerond.

Zo ervaart MKB-Ondertekenen de samenwerking met AMP Groep

De QES-aanvraagprocedure en het gebruik van MKB-Ondertekenen moet veilig en secuur zijn; het betreft tenslotte een identiteitsbewijs. Als Lucom zijn wij verantwoordelijk voor de techniek, security en juridische compliance van MKB-Ondertekenen. Voor het identificatieproces doen wij geen concessies en daarom hebben we AMP Groep ingeschakeld. Wij werken al meer dan 10 jaar samen en nog nooit heeft zich een dispuut of juridisch incident voorgedaan.’, aldus Jan van Buren, Managing Director van Lucom Benelux BV.

Meer over identificeren op locatie

Op de pagina’s persoonsidentificatie op locatie en persoonsidentificatie via de app vindt u meer informatie over onze dienstverlening. Bent u al enthousiast? En wilt u meer weten over wat we voor uw organisatie kunnen betekenen? Ons accountteam neemt graag contact met u op!

 

Deel dit artikel:
LinkedIn
Email
WhatsApp