Hoe het verdwijnen van een parkeerplaats voor een automatiseringsslag zorgde

Die titel van dit artikel kan zo op een spannend boek, maar dat bewaren we voor een andere keer. Vandaag vertellen we hoe procesmanager Jelle en technisch projectleider Niels een deel van ons sorteerproces hebben geautomatiseerd.

Afbeelding van twee medewerkers die achter een computerscherm zitten te werken aan nieuwe technologie binnen AMP Groep.

Automatiseringswens raakt in een sneltreinvaart

Een aantal maanden geleden begon op de parkeerplaats voor de deur van AMP Groep de bouw van een nieuw bedrijfspand. Busjes die normaal daar parkeerden, stonden nu dus voor de deur. “Al die busjes voor de deur, dat levert ongewenste situaties op. We moesten dus tijd zien te besparen” vertelt Niels. Elke maand lopen de heren een dag mee met de sortering. Zo signaleren ze uitdagingen en weten ze precies hoe een proces in de praktijk werkt.

Printen en plakken

Tijdens een van deze meeloopdagen bedachten Niels en Jelle een oplossing om de wachttijd voor de medewerkers en hun busjes te verkorten. Jelle vertelt: “Vroeger schreven we tijdens het sorteren nummers met de hand op pakketten. Niet echt professioneel… En ook nog tijdrovend en foutgevoelig.”. De oplossing? Een applicatie die een sticker met informatie over het pakket uitprint. Jelle: “Een medewerker plakt deze sticker vervolgens op het pakket. Dat ziet er meteen een stuk netter uit dan een handgeschreven code.”.

Waar zit dan de tijdswinst?

We horen u denken: het ging toch om tijdswinst? En een sticker printen en plakken, dat kost veel meer tijd dan wat nummers opschrijven. Toch?

Dat klopt! Maar, het pakket is na het plakken van de sticker klaar om te gaan. De medewerkers op de weg kunnen ’s morgens dus direct inladen en aan hun route beginnen. En daar pakken we flinke tijdswinst.

Hoeveel tijd deze automatiseringsslag oplevert kunnen de heren binnenkort vertellen. De data is gekoppeld aan een rapportagetool. Niels: “Het is even wachten op de grafiek die een stijgende lijn in efficiëntie laat zien, dat kan bijna niet anders!”

Ook meewerken aan dit soort gave projecten?

Dat kan! We zoeken namelijk developers. Klik hier voor meer informatie.

Deel dit artikel:
LinkedIn
Email
WhatsApp