AMP Groep, Delta en 2MC: 3 werelden verenigd in één formule!

“Je kunt niet overal in uitblinken en een 10 scoren op alle facetten van je dienstverlening.” Een veelgehoord argument dat in de praktijk vaak lijkt te kloppen, maar niet helemaal waterdicht is. Want wat gebeurt er bijvoorbeeld als drie topbedrijven, met ieder hun eigen expertise de handen ineenslaan? Dat is precies wat AMP Groep zich afvroeg toen ze met Delta Logistiek en 2MC om de tafel gingen zitten om als één premium dienstverlener het verschil te maken op 3 verschillende logistieke formules.

Afbeelding van 3 personen die 3 blauwe puzzelstukjes samenvoegen met de logo's van AMP Groep, Delta Logistiek en 2MC.

Dit ging eraan vooraf

Al sinds de start van AMP Groep in 2000 staat niet persoonlijke ambitie, maar de logistieke behoefte vanuit de markt centraal. Dit begon met het omruilen van defecte telefoons, inclusief registratie en controle, voor Orange Telecom. Destijds een compleet nieuwe dienst. En precies dat is wat ons aantrok in deze en volgende opdrachten, zoals toen we samen met Minister Plasterk het éérste paspoort in Nederland thuisbezorgden.

Was er een onmogelijk logistiek vraagstuk dat opgelost moest worden? Dan stond AMP Groep vooraan in de rij om de opdracht in de wacht te slepen. En diezelfde drive is er nog steeds. Want alléén als je als onderneming veerkrachtig bent en innovatie omarmt, bouw je bestaansrecht op. Althans, dat is wat wij denken. En dat is precies hoe Delta Logistiek en 2MC ook in de wedstrijd stonden.

De geschiedenis van Delta Logistiek

De oorsprong van Delta Logistiek is vergelijkbaar. In 1992 zocht Wegener Media namelijk een partner die drukwerk kon bezorgen. Dit moest simpelweg goed gebeuren, want ze wilden er geen omkijken naar hebben. Kwaliteit moest voorop staan. Delta Logistiek zag een kans én greep die met beide handen aan! En die trend zette zich voort.

Zo werd ook in 2008 in opdracht van TNT Innight een nachtwerk opgezet. En in 2010 sloegen ze de handen ineen met Distributiepartners Logistiek BV om op grotere schaal geconditioneerde medicijnen te bezorgen voor Mosadex en Covetrus. Het ging hierbij om de nachtelijke bezorging van humane medicatie bij apotheken en ziekenhuizen. Ook werd er gestart met het bezorgen van veterinaire medicijnen, die juist overdag bezorgd moesten worden bij dierenartspraktijken in heel Nederland.

Vanaf 2013 ging Delta Logistiek ook de bevoorrading van alle aangesloten apotheken in heel Nederland verzorgen voor Mosadex. Ze waren hiermee de eerste partij die een landelijk cold chain netwerk had voor medicijnbezorging aan apotheken en instellingen.

2MC: twee werelden verenigd in één formule

2MC is als laatste toegevoegd aan de formule en staat voor Medical Management Companions. Het is in zijn afkorting een eerbetoon aan Einstein en de afgeleide van zijn formule E = MC2. In deze ene formule bracht de beroemde wetenschapper twee schijnbaar tegenstrijdige werelden samen, die van materie en energie. Zo wil 2MC ook twee werelden verenigen in één formule of het nu gaat om klant en leverancier, medewerker en management of anderszins.

Hun expertise? Het vervoeren van diagnostisch materiaal. En dat proces hebben zij in de loop der jaren geperfectioneerd. Zo zijn ze in 2000 als eenmanszaak gestart met het inkopen en verpakken van afnamematerialen voor het bevolkingsonderzoek naar baarmoederhalskanker. Later werd dit uitgebreid met het aanbieden van koeriersdiensten. Hiervoor maakten zij gebruik van een speciaal ontwikkeld softwaresysteem. In 2018 is dit systeem zelfs uitgebreid met een uniek track & trace systeem dat speciaal ontwikkeld werd voor de medische markt.

Samen sterker dan alleen

De vraag naar logistieke diensten is constant in beweging en wordt steeds complexer. Hierdoor ontstaan er volop kansen, maar óók valkuilen. Bij AMP Groep grijpen we deze kansen op onze eigen manier: door te innoveren, maar wél in onze eigen kracht te blijven. Want onze diensten en ons servicelevel moeten van het hoogste niveau blijven.

Onze logistieke dienstverlening uitbreiden door de handen ineen te slaan met twee andere topbedrijven was dan ook een logische stap. Want je hoeft niet altijd zelf het wiel opnieuw uit te vinden. Dat extra ‘wiel’ waar we naar op zoek waren, vonden we bij Delta Logistiek en 2MC. Door hun unieke expertise toe te voegen aan onze logistieke propositie werd het namelijk mogelijk om klanten één premium totaalformule te bieden. Of het nu gaat om identificatie op locatie of via de app, geconditioneerde medicijnbezorging aan patiënten of apotheken en instellingen, het vervoeren van diagnostisch materiaal of het ontwikkelen van software, Track & Trace systemen en applicaties; al onze diensten zijn van het hoogste niveau!

Deel dit artikel:
LinkedIn
Email
WhatsApp