AMP Groep zet volgende stap naar volledige logistieke ontzorging medische markt

Geconditioneerd transport van medicijnen, daar is AMP Groep uit Houten al even expert in. Voor opdrachtgevers zoals Albert Schweitzer ziekenhuis, Apotheekzorg en Mediq worden medicijnen gegarandeerd tot aan de deur geconditioneerd bezorgd. De afgelopen zes jaar is de premium dienstverlener in Houten uitgegroeid tot dienstverlener met het grootste aantal direct to patient leveringen.

Foto van vier directieleden van de logistieke bedrijven AMP Groep en 2MC, die casual gekleed zijn en naast elkaar glimlachend poseren voor een artikel dat gaat over de volledige ontzorging van de medische markt.

Compleet ontzorgen opdrachtgevers

Eerder dit jaar breidde AMP Groep haar netwerk en diensten uit door overname van Delta Logistiek en de klanten van Omega Logistics. Hierdoor kan AMP Groep nu ook overdag en ‘s nachts landelijk dekkend medicijnen bij apotheken en zakelijke afnemers bezorgen. ‘Maar de zorg heeft meer nodig’ vertelt Marco van der Klij, algemeen directeur AMP Groep. ‘We zien dat er behoefte is aan een partner die een totaaloplossing biedt. Ons doel is om opdrachtgevers in de zorg compleet te ontzorgen’.

Overname 2MC

Om dat doel te bereiken heeft AMP Groep eind oktober 2MC overgenomen. Marco: ‘We zien een concentratieslag en ontwikkeling in de markt voor medische laboratoria waarbij lokaal werkende laboratoria overgenomen worden door grotere partijen. Daardoor komt er nog meer behoefte aan landelijke dienstverlening, en met de overname van 2MC spelen we op die kansen in’.

Landelijk same day delivery netwerk

Wat AMP Groep nog miste om de medische markt compleet te bedienen? ‘Wat we nog niet aan konden bieden, was zogenaamde same day logistiek’ vertelt Marco ‘een netwerk waarbinnen we allerlei materiaal op kunnen halen en op dezelfde dag kunnen bezorgen bij bijvoorbeeld laboratoria in heel Nederland’. 2MC, bekend in de laboratorium wereld, heeft wél een dergelijk same day pick up and delivery netwerk. ‘De overname van het bedrijf van Ruud en Esther is dus een prachtige stap richting het volledig ontzorgen van de medische markt’ zegt Marco. Voordelen voor bestaande opdrachtgevers ziet hij ook ‘Ik kan me voorstellen dat er ook ziekenhuizen zijn waar deze nieuwe logistieke dienst goed van pas komt.’

Net even anders

Waar de meeste logistieke dienstverleners werken vanuit een centrale plaats doet 2MC het net even anders. Dat moet ook wel, want het bezorgen voor de diagnostiek verschilt flink van andere medische bezorgdiensten. ‘Sommige materialen moeten namelijk binnen een paar uur na afname geleverd worden. Denk bijvoorbeeld aan bloed, dat blijft maar een paar uur goed’ vertelt Esther, een van de mede-eigenaars van 2MC. Daarom staan de auto’s niet op een vaste plek, maar door het hele land bij alle bezorgers thuis. Dat maakt het mogelijk om door heel Nederland te kunnen voldoen aan de eisen met betrekking tot bijvoorbeeld aanrijtijden.

‘De overname door AMP Groep zal aan die werkwijze in principe niets veranderen’, vertelt Marco, ‘wat we natuurlijk wel oppakken is het nog verder professionaliseren en verduurzamen van het netwerk’.

Ondernemen met oog voor de maatschappij

AMP Groep onderneemt met oog voor de maatschappij, ‘dat is zelfs een van de zes beloftes die we onze opdrachtgevers doen’ zegt Marco trots. De overname van 2MC past hierbij. Ruud, directie 2MC vertelt: ‘We werken met veel AOW-ers. Dat maakt het voor ons heel flexibel, en onze medewerkers vinden het fijn nog steeds bij te dragen aan de maatschappij’.

Deel dit artikel:
LinkedIn
Email
WhatsApp