#5 We ondernemen groen

Laten we er geen doekjes om winden. Logistiek is in de basis een milieuvervuilende activiteit. Maar binnen die context willen we graag ‘goed’ doen. De 17 SDG-doelen (Sustainable Development Goals ) van de Verenigde Naties vormen hierbij onze leidraad. Hieronder leest u wat we doen om zo duurzaam mogelijk te werken.

CO2-compensatie en reductie

Ons beleid is gericht op continue verkleining van onze ecologische voetafdruk. Maar daar blijft het niet bij. Het restant CO2 compenseren we via een gecertificeerd bosbeheerprogramma van Trees for All. We compenseren overigens ook onze ‘indirecte uitstoot (scope 3). Dit is bijvoorbeeld de CO2-uitstoot van onze logistieke partners.

Emissieloze logistiek

In 2027 rijden we 80% emissieloos. Dat is onze ambitie en die nemen we serieus. We zijn hiervoor bezig om een nieuwe logistieke (hub)structuur op te zetten. En tot die tijd stilzitten? Zeker niet. Onze nieuwe generatie koelauto’s die  voor de bezorging van medicatie zijn bijvoorbeeld voorzien van geïntegreerde zonnepanelen op het dak. 

Papierloos werken

Een van onze zes beloftes in niet voor niets ‘altijd de laatste technologie’. Digitaal werken zit in ons bloed. De contracten die we afsluiten namens de opdrachtgevers zijn daarom vrijwel allemaal digitaal. Ook op kantoor werken we met zo min mogelijk papier. En beetje papier dat we nog gebruiken? Dat heeft een FSC-keurmerk.

Energiezuinig kantoor

Ons kantoor in Houten wordt verwarmd en gekoeld door aardwarmte/-koelte. Alle lampen zijn al sinds 2019 zijn vervangen door zuinige ledlampen. En onze energieleverancier? Dat is Pure Energie. Zij leveren zon- en windenergie uit Nederland. En ze behoren volgens Greenpeace tot de top 5 van groenste aanbieders!

Groen datacenter

Het datacenter dat AMP Groep gebruikt draait volledig op 100% groene stroom. Ook investeren zij in restwarmteprojecten en wordt er bijvoorbeeld een zwembad en kinderdagverblijf verwarmd met restenergie. Verder is het datacenter ISO 14001 gecertificeerd. Dit is een internationale normering op het gebied van milieumanagement.

Zwerfafval

AMP Groep is supporter van NL Schoon. Op deze kaart ziet u welk gebied we hebben ‘geadopteerd’. We hebben via de webshop van NL Schoon onder andere afvalgrijpers gekocht waarmee je eenvoudig het zwerfafval opruimt. Goed voor het milieu én voor onze collega’s is het ook goed om even te bewegen.

Duurzaam inkopen

Bij alle inkopen die we doen kijken we in welke mate die bijdragen aan de groene (en sociale) doelen. 

Zo ligt er voor onze collega’s altijd biologisch geteeld fruit van fruitopjewerk.nl klaar. Drinken we Zuivere Koffie en Guiltea, gebruiken we alleen groene energie en heeft al ons papier een FSC-keurmerk.

 

Insectenhotel

Het bijenhotel bij ons voor de deur is gemaakt van hout uit Nederlandse natuurgebieden en geproduceerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De natuurlijke vulling biedt nestgelegenheid aan de wilde bij. En dat is hard nodig want wilde bijen zijn cruciaal voor de natuur. 

MVO-certificering

“We hebben MVO hoog in het vaandel staan”. Wie roept het eigenlijk niet. Het is voor een buitenstaander lastig te controleren of een bedrijf maatschappelijk verantwoord werkt. Daarom hebben wij ervoor gekozen om onze MVO-prestaties door een onafhankelijk bureau te laten controleren: Stichting MVO-register.

 

Heeft u vragen over uw bezorging of identificatie?

Stel uw vraag door ons contactformulier in te vullen

Antwoord binnen 1 werkdag