Veilige én klantvriendelijke bezorging van mobiele telefoons

Fraudeurs stoppen en goedwillende klanten vriendelijk bedienen. Hoe de samenwerking tussen AMP Groep en T-Mobile uitgroeide tot een gestroomlijnde machine.
Bezorgen AMP Groep

Orange. Kent u dat merk nog? Het omruilen van toestellen voor telecomprovider Orange betekende het begin van AMP Groep (destijds AMP Logistics). Dat dit aan de deur kon was iets nieuws. En ook nog op afspraak. Dat bespaarde een hoop tijd en geld, destijds betaalde je met tikken. Telecombedrijven gingen niet alleen de omruil van mobiele telefoons thuis doen, maar ook het online winkelen kwam in opkomst en daarmee het thuisbezorgen van nieuwe telefoons.

Maar hoe eenvoudig het lijkt, de praktijk is weerbarstig. Een klant ontvangt namelijk in veel gevallen een toestel op afbetaling. Pas na vele maanden is met het maandelijkse vergoeding het bedrag van de telefoon gecompenseerd. Dat ontdekte ook fraudeurs die enorm inventief zijn om zich voor te doen als anderen en zo een telefoon in ontvangst te nemen met als doel nooit meer een rekening te hoeven betalen.

Wat had T-Mobile van AMP Groep nodig? Een proces waarbij fraudeurs worden gestopt maar waarbij de goedwillende klanten vriendelijk worden bediend. In dit klantverhaal leest u hoe we dat de afgelopen 15 jaar hebben vormgegeven.

Veilige én klantvriendelijke bezorging van mobiele telefoons in 5 stappen

1. Klanten van T-Mobile maken een bezorgafspraak op maat. Ze kiezen een geschikte plaats, dag en moment. Komt er iets tussen? Dan kan de afspraak tot de avond van te voren 21:00 uur nog worden gewijzigd.

2. Bij aankomst controleren we de gegevens. Klopt er iets niet? Dan maken we real time verbinding met het klantsysteem van T-Mobile en vragen we om akkoord.

Mag de aanpassing niet worden doorgevoerd? Dan vertellen we de klant beleefd dat de bezorging niet doorgaat. Het kan zomaar zijn dat er dan fraude in het spel is.
Klopt het wel? Dan passen we het contract direct aan op de tablet van de bezorger.

3. De klant tekent vervolgens met een biometrische handtekening die wordt verzegeld met het contract. Dat zorgt ervoor dat het digitale contract even rechtsgeldig is als een papieren contract.

4. Het contract wordt vervolgens direct naar T-Mobile en naar de klant gestuurd. Vanzelfsprekend wordt het contract beveiligd met een wachtwoord.

T-Mobile over de samenwerking met AMP Groep

‘Door het bezorgproces volledig af te stemmen op de klantwens, realiseert T-Mobile niet alleen een hoge online conversie, maar bovenal tevreden klanten. Het prettige aan de samenwerking met AMP Groep is dat er een intensieve relatie is die gericht is op het continu verbeteren van de dienstverlening en het verlagen van kosten.’.

Meer over het bezorgen van mobiele telefoons

Op de pagina bezorgen van kwetsbare producten vindt u meer informatie over hoe we mobiele telefoons veilig bezorgen, hoe we zorgen voor enthousiaste klanten en hoe eenvoudig u met AMP Groep kunt starten. U kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen.

Deel dit artikel:

LinkedIn
Email
WhatsApp
LEES OOK

Heeft u vragen over uw bezorging of identificatie?

Stel uw vraag door ons contactformulier in te vullen

Antwoord binnen 1 werkdag