Wat wij leerden van onze overstap naar een 100% groene energieleverancier

Het energiecontract loopt af. Blijf je bij het oude of verken je een overstap naar een andere leverancier?
Molens

Het aanbod zakelijke energieleveranciers is enorm. Wie is nu echt de groenste en welke leverancier biedt de mooiste prijs? Dit is wat wij leerden van onze zoektocht naar een nieuwe energieleverancier.

1 Kies je voor prijs, dan kies je voor grijs.

Eén van onze pijlers is maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hierbij hoort een duurzame energieleverancier. Wij vinden het belangrijk te kiezen voor een leverancier die 100% groene energie levert. Iets meer betalen om onze MVO belofte te halen. Het zorgt voor een hogere medewerker tevredenheid en klanttevredenheid. Het betaalt dus terug!

2 Groen is niet altijd even groen

Onze vorige energieleverancier scoorde een 8,5 op duurzaamheid. Een topcijfer! Dus waarom dan overstappen? Uit eigen onderzoek bleek maar 60% van de geleverde energie echt groen te zijn (Nederlandse wind). Dit kon dus duidelijk beter. Onze nieuwe leverancier scoort een 10! 100% duurzaam. Hoe we dat weten? Onze leverancier haalt alle geleverde energie uit eigen energiebronnen zoals windmolens en zonnepanelen. Alle energie is dus te traceren. Een belangrijke graadmeter!

3 Energiebesparende maatregelen

Als bedrijf willen we graag duurzaam en milieubewust ondernemen. Het zit in onze bedrijfsfilosofie. Vanuit de overheid wordt dit gestimuleerd. Zo worden bedrijven als de onze verplicht voor 1 juli dit jaar een lijst te overleggen met energiebesparende maatregelen. Wat er op onze lijst staat? Onder andere: 100% groene energie, elektrisch rijden, Ledverlichting, warmte/koudeopslag, afval scheiden, CO2-compensatie door bomen te planten en we werken papierloos.

Het overstappen naar een andere energieleverancier verdient aandacht. Wij hebben geleerd dat het kiezen voor 100% groene, traceerbare energie uiteindelijk energie oplevert. Zowel intern bij de medewerkers als extern naar klanten en opdrachtgevers. Onze keus viel uiteindelijk op: Pure energie. Door de belofte dat groen ook echt 100% groen is!

Deel dit artikel:

Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp
LEES OOK