• advies--bescherming-persoongegevens2

Zorgvuldig adviseren, daarvan zijn we een beetje bezeten

In 2015 waren er naar schatting 800.000 mensen het slachtoffer van identiteitsfraude. Bedrijven riskeren in geval van nalatigheid, naast (enorme) reputatieschade, een boete van de Autoriteit Persoonsgegevens. In veel organisaties zit het in de dagelijkse routine om klanten goed te bedienen. Het is belangrijk dat dezelfde routine gaat ontstaan op het gebied van de bescherming persoonsgegevens. Of die routine bij u voldoende aanwezig is, kunt u bepalen aan de hand van dit soort vragen: 

Zijn er wel eens verhitte discussies over de bescherming van persoonsgegevens? Zijn er voor personeel instructies over de omgang met persoonsgegevens? Nee? Dan zijn we u graag van dienst. Onze adviseurs zijn zeer ervaren. AMP Groep werkt al jarenlang voor opdrachtgevers zoals T-Mobile, KPN, ABN AMRO en gemeente Amsterdam. Dit soort organisaties stelt hoge eisen. En daar houden we van. We zijn namelijk ook een beetje bezeten van continu verbeteren!

Het begint met bewustwording bij uw medewerkers

Veilige en correcte omgang met persoonsgegevens is van groot belang voor ieder bedrijf. Maar hoe zorgt u er nu voor dat dit belangrijke onderwerp onder de aandacht komt?

Wij kunnen voor u presentaties verzorgen waardoor uw medewerkers bewust raken van de ernst van dit probleem. Door onder andere korte filmfragmenten van slachtoffers te laten zien, maken we duidelijk hoe iemands leven hierdoor geruïneerd kan worden.

De presentaties worden op een humoristische wijze gegeven waardoor de kans groot is dat de belangrijke inhoud blijft hangen. Eén de onderdelen is de look-a-like-fraude-quiz. Deze quiz zorgt gegarandeerd voor een lach, ook al is het een serieus onderwerp.

We leren uw medewerkers hoe ze zelf kunnen verbeteren

AMP Groep is ISO 27001 (informatiebeveiliging) en ETSI gecertificeerd. Bij beide certificeringen staat gestructureerd werken centraal. Het gaat erom dat er een gewoonte in uw organisatie komt waardoor uw medewerkers en managers continu bezig zijn met verbeteringen op dit gebied.

Dit houdt in dat u beleid opstelt en dit uitdraagt aan uw medewerkers. Een belangrijk onderdeel daarvan is een risicoanalyse. Welke persoonsgegevens zijn er in omloop? Wie heeft toegang toe welke persoonsgegevens? Worden ze na afloop automatisch verwijderd? Wie controleert dit?

AMP Groep helpt u met het in kaart brengen van risico's en denkt mee over maatregelen waarmee u de consequenties van die risico's minimaliseert. 

Streng als het moet, vriendelijk als het kan

Een fraudegevoelig proces kan wel degelijk ook klantgericht worden uitgevoerd. Onze adviseurs hebben hier uitgebreide ervaring mee. Ze geven extra aandacht aan alle uitzonderingen waarbij klanten 'van-het-kastje-naar-de-muur-gevoel' krijgen. Oftewel; de verhalen die het zo goed doen op sociale media.

U krijgt vervolgens een rapport met daarin onze bevindingen. Ook reiken we u voorbeelden aan hoe u dit zou kunnen oplossen. Hierin zijn we pragmatisch. We zijn pas enthousiast als blijkt dat we u écht hebben kunnen helpen.

Benieuwd wat onze zorgvuldigheid
voor u kan betekenen?

navigation